CENNIK

1.Szynka po staropolsku - kita z golonkiem - 20 do 30 porcji 290zł
2.Szynka po staropolsku bez kości, z golonkiem, szpikowana jałowcem, czosnkiem, pieprzem oraz ziołami - 20 do 30 porcji 300zł
3.Prosiak nadziany kapustą lub kaszą z boczkiem - 45 porcjii 1200zł
4.Karczek peklowany, pieczony - 10 porcji 100zł
5.Łopatka pieczona - 15 porcji 200zł
6.Łopatka pieczona bez kości z golonkiem szpikowana jałowcem, czosnkiem, pieprzem oraz ziołami - 15 do 20 porcji 250zł
7.Indyczka nadziewana ryżem, pieczarkami - 15 do 20 porcji 290zł
8.Indyk nadziewany ryżem, pieczarkami - 30 do 40 porcji 450zł
9.Kaczka pieczona nadziewana mięsem - 1 szt. 120zł
10.Kaczka pieczona nadziewana jabłkami - 1 szt. 80zł
11.Gęś nadziewana mięsem - 12 porcji 250zł
12.Prosiaczek z formy - 12 porcji 150zł
13.Sarna z kapustą - 30 do 40 porcji 1500zł
14.Baran nadziewany kapustą zasmażaną lub kaszą z grzybami - 30 do 45 porcji 1200zł
15.Dzik nadziewany kapustą zasmażaną z boczkiem - 60 porcji 1500zł
16.Dzik peklowany, szpikowany jałowcem, czosnkiem, ziołami, nadziewany kapustą zasmażaną z boczkiem lub kaszą gryczaną z grzybami i boczkiem - 120 porcji 2500zł
17.Jeleń pieczony, nadziewany kaszą lub kapustą z grzybami - 90 do 140 porcji 3800zł
18.Daniel pieczony, nadziewany kaszą lub kapustą z grzybami - 75 do 80 porcji 2800zł
19.Struś pieczony, nadziewany ryżem z pieczarkami i papryką - 60 do 80 porcji 3800zł
20.Cielęcina pieczona i nadziwana - 100 porcji 6000zł
21.Wół pieczony po szlachecku - 500 porcji 21000zł


PROMOCJE:
45.Szynka po staropolsku:
kita z golonkiem, szpikowana jałowcem, czosnkeim,
pieprzem i ziołami, peklowana, wędzona w wędzarni tradycyjnej
PRODUKT ŚWIĄTECZNY
PODAWANY NA ZIMNO
330zł
22.Zestaw imprezowo-grillowy dla 30 osób:
szynka po staropolsku
kapusta zasmażana na 30 porcji
termo-port kartonowy do transportu
talerzyki i sztućce wysokiej jakości
sztuczny ogień
450zł


Dodatki:
23.Kasza gryczana zasmażana z boczkiem i grzybami - 1 porcja 5zł
24.Kapusta zasmażana z boczkiem i ziemniakami - 1 porcja 5zł
25.Kapusta zasmażana z grzybami na maśle - 1 porcja 10zł
26.Obsługa kucharska - porcjowanie u klienta 50zł
27.Obsługa kelnerska 100zł
28.Oprawa muzyczna w trakcie porcjowania, melodie biesiadne:
Akordeon 100zł
Akordeon, saksofon i trąbka 1500zł
Kapela góralska 1500zł
29.Do ceny zakupionego asortymentu pakowanego na wynos, w zależności od gabarytu, doliczany jest koszt opakowania tj.
termo-port kartonowy mały 10zł
termo-port kartonowy duży 15zł
w tym także taca aluminiowa, sztuczny ogień.
Termo-porty kartonowe utrzymują temperaturę mięsa do 2 godzin.
30.Dowóz do klienta 2zł/km


Dziczyzna:
31.Peklujemy oraz pieczemy elementy mięsa powierzone przez Klienta(wymagane badanie mięsa) np. dziki, jelenie, prosiaki - w cenie:
dzik 40-60 kg 500zł
w razie braku badania - badanie dzika 100zł
bielenie (skórowanie), solenie 100zł
32.Peklowanie, pieczenie, szpikowanie jałowcem, czosnkiem oraz ziołami udźca z dzika, jelenia i sarny 150zł/szt
33.Koszt przerobienia dzika, jelenia sarny na kiełbasę myśliwską - 25zł/kg gotowego produktu (kiełbasa surowa, wędzona) - dodatek boczku wieprzowego peklowanego w cenie, procentowa zawartość w zależności od jakości mięsa. 25zł/kg
34.Koszt przerobienia dzika, jelenia, sarny na kiełbasę myśliwską suchą, szynki i polędwice 35zł/kg
35.Szynka z dzika pieczona w całości z jałowcem, ziołami 25 do 30 porcji 450zł
36.Szynka z jelenia pieczona, szpikowana boczkiem myśliwskim, jałowcem i ziołami - 30 do 40 porcji 900zł
37.Szynka z sarny pieczona, szpikowana boczkiem myśliwskim, jałowcem i ziołami - 20 porcji 450zł
38.Kiełbasa z dzika z jałowcem, ziołami z dodatkiem 50% mięsa wieprzowego, wędzona, podpiekana i parzona 38zł/kg
39.Kiełbasa z jelenia, koziołka, dzika z dodatkiem 50% mięsa wieprzowego, wędzona, podpiekana 48zł/kg
40.Kiełbasa koszerna z jelenia, koziołka z dodatkiem mięsa indyczego i kurczaka, wędzona i podpiekana 58zł/kg
41.Kiełbasa myśliwska sucha 65zł/kg
42.Kiełbasa surowa, dojrzewająca - KASSEL WURST - z mięsa wieprzowego 65zł/kg
43.Kiełbasy wieprzowe bez konserwantów i ulepszaczy, tylko w naturalnych osłonkach, wędzone w tradycyjny sposób, robione wg starych polskich/śląskich receptur:
frankfuterki 39zł/kg
surowa wędzona 29zł/kg
44.Oferujemy również mrożenie i przechowywanie dziczyzny:
pierwsze 7 dni 50zł
kolejne dni 5zł/dobę